Art-Nature-Skulpturer

På mine ture langs strandene på nordsiden af Vejle Fjord sker det ofte, at jeg finder spæn-dende og interessant opskyl fra havet. Det kan være rester fra gamle træer, der fra de stejle kyster er styrtet i havet for mange år siden, - store og små grene og rester af knækkede stammer, hvor bark og porøse dele er eroderet væk af havet, tidevandet, brændingen og strømmen. Det kan være egentligt driv-tømmer (stort som småt), som også af havet og brændingen på stranden gennem tiderne er blevet eroderet og slebet. Alt sammen materi-aler, der har gennemgået en transformation skabt af naturen.

Jeg ser dekorative og skulpturelle muligheder i meget af opskyllet og kan ikke lade være med at tage det med hjem på matriklen. Materialerne bliver tørret og renset, - vendt og drejet, - og via fantasi og assosiationer til naturen - bearbejder jeg materialerne på forskellig vis og forsøger at skabe en abstraktion / en skulptur, som sammen med rustne jern-dragere og  natursten kan blive til, hvad jeg kalder en "Art-Nature-Skulptur".

Naturen er jo på mange måder forunderlig. Vandets og brændingens erosion giver ofte drivtømmeret spændende og overraskende strukturer og former, der i sig selv er  unika.  Og som modsætning hertil har mange strandsten via erosionen fået fuldstændig glatte og runde former.  Det er i mødet mellem driv-tømmeret og strandstenene at jeg finder "Art-Nature-Skulpturens" unikke udtryk og væsen.

De fleste af skulpturerne har jeg givet titler inspireret af fantasiens uransagelige veje, - men også af mine mange naturindtryk her fra nordsiden af Vejle Fjord ved Træskohage Fyr.

"Kinesisk stenvarde"
"Stensøjlen"
"Sorte klippefugle"
"Sammenhold er guld værd"
"Art-Nature-Optimist"

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...

Mette Dreijer | Svar 13.02.2016 18:29

Hej Jacob din skulptur "tre strandtrolde" (faktisk er det mig og mine to børn:)) har fået nyt hjem:) Jeg er så glad for den! Deler din side:)

Jacob Iskov 13.02.2016 22:38

Hej Mette. Det glæder mig, at du er glad for min Art-Nature-Skulptur.
Den kunne lige så godt have haft titlen "Familie på vej"

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

27.09 | 10:29

Besøg "Galleri Lysthuset" i Nr. Vissing .
Jeg udstiller mine skulpturer i galleriet fra den 11. sept. og frem til den 24. okt. 2021

...
29.06 | 21:34

Den 24. juli - 8. august deltager jeg i en stor kunstudstilling nordvest for Viborg: "Alverdens Kunst i Hjarbæk", - og der bliver virkelig noget at se på.

...
26.09 | 16:15

Desværre har Galleri Kunststuen i Blåvand besluttet at lukke helt ned pr. 1. september 2020. Det var et galleri, som jeg var meget glad for at udstille i.

...
21.01 | 19:59

Til gengæld har "Galleri Kunststuen" i Blåvand bedt om at kunne udstille mine skulpturer også i hele 2020. Og det er jeg da glad for.

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE